AcasăBalticaConsulul Estoniei la Sankt Petersburg a fost arestat. Estonia: „E o înscenare”

Consulul Estoniei la Sankt Petersburg a fost arestat. Estonia: „E o înscenare”

-

Estonia spune că arestarea consulului Mart Latte de la Sankt Petersburg a fost o „înscenare” și o „provocare”. Serviciul Federal de Securitate (FSB) a anunțat pe 6 iulie că l-a arestat pe eston după ce l-ar fi prins primind documente clasificate. FSB-ul a spus că aceste presupuse activități ale consulului Mart Latte sunt „incompatibile cu statutul unui personal diplomatic și sunt ostile, în mod deschis, față de Rusia”.

Agenția rusă nu a dat mai multe informații despre ce documente ar fi primit consulul sau de la cine le-ar fi primit. Ministerul de Externe al Estoniei a spus că această arestare este un alt exemplu de situație în care Rusia alege confruntarea cu Uniunea Europeană.

Relațiile Rusiei cu Occidentul, inclusiv cu statele baltice (Estonia, Letonia, Lituania) au fost tensionate în ultimii ani în urma acțiunilor Moscovei, care a coordonat agresiunea față de vecini. Rusia este acuzată că a intervenit în alegerile mai multor țări prin infracțiuni cibernetice aprobate de stat. De mulți ani, Rusia este frecvent criticată și pentru acuzații de încălcare a drepturilor omului.

 

 /romania.europalibera.org/

Lasă un răspuns

Must Read