AcasăBalticaCrește tensiunea la granița Rusiei: Estonia începe să construiască bariere temporare

Crește tensiunea la granița Rusiei: Estonia începe să construiască bariere temporare

-

În Estonia, au început lucrările de construcție a barierelor temporare la primele tronsoane ale graniței terestre cu Rusia la Narva din nord-estul țării, precum și pe malurile râului Piusa în sud-estul republicii, informează Interfax.

Urmas Elm, șeful sediului operațional al Prefecturii de Est, a declarat reporterilor că granița dintre Estonia și Rusia din nord-est este în mare parte blocată de o barieră naturală de apă. A început consolidarea singurului tronson de teren din albia râului Narva, unde riscul trecerii ilegale a frontierei este cel mai mare.

Departamentul de frontieră a cartografiat zece secțiuni, unde vor trebui întinse în total 40 de kilometri de obstacole de sârmă ghimpată.

Lucrările la construcția de garduri temporare decurg într-un ritm accelerat din cauza crizei migrației de la granița dintre Belarus și Polonia.

Lungimea totală a graniței Estonia-Ruse este de 338 de kilometri, dintre care 76 de kilometri trec de-a lungul râului Narva și 127 de kilometri de-a lungul lacului Peipsi. Granita terestră lungă de 135 km trece în principal prin teren dificil și în zone de pădure, unde natura însăși servește ca o barieră naturală pentru contravenienți și, prin urmare, este cu adevărat necesară construirea infrastructurii de frontieră pe 115 km.

/www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

Must Read