AcasăBalticaEstonia vrea să sprijine Ucraina cu obuziere 122H63 și sisteme Javelin pentru...

Estonia vrea să sprijine Ucraina cu obuziere 122H63 și sisteme Javelin pentru a se apăra de un eventual atac al blindatelor rusești

-

Șeful Departamentului de Cooperare Internațională al Ministerului Apărări din Estonia, Peter Kuymet, a declarat ieri, 30 decembrie, pentru ziarul estonian ERR, că țara sa intenționează să furnizeze Ucrainei armament necesar în lupta împotriva blindatelor.

Pe măsură ce trupele ruse se regrupează la granița cu Ucraina, Estonia intenționează să-și sporească în mod semnificativ sprijinul acordat Kievului.

„În prezent, luăm în considerare posibilitatea de a furniza rachete Javelin pentru sistemele de rachete antitanc, precum și obuziere și muniție de calibrul 122 mm”, a declarat Peter Kuymet.

Kuymet a explicat că înainte de a preda armamentul, Estonia trebuie să obțină permisiunea statelor de la care sistemele au fost achiziționate.

Astfel, pentru rachetele Javelin, este necesară permisiunea producătorului acestora, Statele Unite, iar „în cazul obuzierelor, pe care le-am cumpărat din Finlanda, care la rândul său le-a cumpărat din Germania, trebuie să cerem Germaniei și Finlandei să fie de acord cu transferul lor și am început deja acest proces cu cele două țări”, a declarat Kuymet.

/www.defenseromania.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

„Este de necrezut”. Mii de lituanieni au strâns bani pentru a...

0
Lituanienii, scrie Reuters, speră că gestul va fi interpretat ca un mesaj pentru Occident, care încă mai deliberează dacă să trimită arme grele și...