AcasăFashionLituania, basmul nordic


Lituania, basmul nordic


-

Ținutul castelelor, lacurilor și pădurilor – ascuns în Nordul Europei – este Lituania.

De: Sabina Scarlat

Aceasta reprezintă una dintre cele mai frumoase țări din regiunea baltică, ce ne întâmpină cu poporul său ospitalier. Cu o istorie tumultoasă care datează încă dinaintea erei noastre, călătorii se pot bucura de vestigii la fiecare pas. Natura, deși nu foarte diversă, încântă prin bogăția sa, pădurile verzi înconjurate de ape sunt o priveliste absolut minunată pentru oricine își dorește să stea câteva minute să asculte sunetele naturii și să se bucure de frumusețea pură.

Capitala Lituaniei, supranumită și „Ierusalimul Nordului”, nu încearcă să ascundă tragedia holocaustului, ci este înconjurată de rămășițe ale acestor fapte, fie sub forma unor muzee, expoziții sau monumente. Sub forma unei case ascunse în centrul orașului între înaltele clădiri se află The Green House, un muzeu a cărui misiune este de a spune povestea Holocaustului din Lituania.

mai mult la    /www.natgeo.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

„Este de necrezut”. Mii de lituanieni au strâns bani pentru a...

0
Lituanienii, scrie Reuters, speră că gestul va fi interpretat ca un mesaj pentru Occident, care încă mai deliberează dacă să trimită arme grele și...