AcasăBalticaLituania cumpără ale 300 de vehicule blindate JLTV. România figurează şi ea...

Lituania cumpără ale 300 de vehicule blindate JLTV. România figurează şi ea pe lista următoarelor livrări ale companiei Oshkosh Defense

-

Forțele Armate Lituaniene achiziționează, în plus, 300 de vehicule blindate JLTV de producție americană, a precizat Ministerul lituanian al Apărării. Săptămâna aceasta, Agenția pentru Achiziţii Militare din cadrul Ministerului lituanian  al Apărării a semnat un nou contract cu SUA, dar fără a preciza valoarea acestuia.

Alături de cele 200 de vehicule blindate JLTV care sunt achiziționate ca parte a unui contract semnat din 2019, vor fi cumpărate ale 300 de vehicule tactice. Astfel,  Forțele Armate Lituaniene vor primi un total de 500 de vehicule tactice de tip JLTV.

Ministerul lituanian al Apărării notează că această nouă achiziţie ar urma să consolideze semnificativ capacitățile actuale ale armatei lituaniene.

,,Această achiziție suplimentară de 300 de vehicule blindate din SUA este unul dintre cei mai importanți pași în modernizarea armatei lituaniene. Cooperarea noastră militară cu SUA este în creștere și, împreună, am putea contribui la securitatea flancului estic al NATO, a declarat Arvydas Anušauskas, ministrul lituanian al apărării.

www.defenseromania.ro

Lasă un răspuns

Must Read